СУХО СТРОИТЕЛСТВО

Ремонт варна, ремонт варна войнов еоод, СТРОИТЕЛНИ и РЕМОНТнИдейности варна ВОЙНОВ ЕООД, дограма варна войнов еоод, Гипсокартон Варна, преградни стени, таван за баня варна, окачени тавани Варна

Стените в по-старите жилища са доста криви и с отклонение от няколко сантиметра при пода и тавана. Има два начина за тяхното изправяне.

Единият е да се свали старата мазилка и да се изправят стените с различна дебелина на новата мазилка. В повечето случаи това е невъзможно.

А вторият - който специалистите от фирма ВОЙНОВ ЕООД гр.Варнави съветват да изберете- това е  монтаж на ГИПСОКАРТОНвърху конструкция от метални профили.

Гипсокартонъте дълговечен, екологичен, лек, влагоустойчив,пожароустойчив, изолиращ материал и оптималното средство за постигане на функционални и ефектни решения, бързо, лесно и без мокри процеси.

Изграждането на металната конструкция за предстенната обшивка изключително улеснява работата и по подмяната на електрическата инсталация, тъй като не се налага къртене и вграждане на кабелите в стената.

За по-добра звуко и термо - изолация между профилите може да се положи и каменна вата. Това е едно друго предимство при изграждането на предстенни обшивки – възможността за допълнителна изолация на помещението

Гипскартонените плоскости осигуряват една идеално равна и след шпакловането им идеално гладка основа за нанасяне на бои и декоративни мазилки. 

Гипсокартонъте съвременното решение на множество строителни ремонти. Има различни видове гипсокартон, които отговарят на различните нужди, според изискванията на Нашите клиенти и според това какво ще ремонтират те-дали баня, за което се използва влагоустойчив гипсокартон или помещение с камина, за което пожароустойчивият гипсокартон ще бъде правилното решение. 

Гипсокартонътсе дели на няколко вида ,обикновен (бял на цвят ), влагоустойчив (зелен на цвят) и пожароустойчив (розов на цвят). И за всеки от тях има различно приложение,обикновенно по строителните борси е със стандартни размери 1,2м (ширина) и 2м (височина) 

Обикновеният гипсокартонсе изпозва предимно в помещения с нормална влажност за предстенни обшивки, преградни стени окачени тавани, изработка на фигури, суха мазилка. Цветът на листовете хартия е бял, означава се GKB 

Водоустойчив гипсокартон - притежава свойствата и характеристиките на обикновенния гипсокартон но, различното при него е че в сърцевината има вложен силикон и така той не променя структурата си и не се разгражда при наличието на влага. Ще го познаете лесно защото характерният цвят за него е зелен. Намира приложение във влажни помещения,кухни, бани,перални и др. Означава се GKL. 

Пожароустойчив гипсокартонтози вид картон има всички изискванията на пожаро безопастност. Поради вложените в сърцевината фибри, които не позволяват разпространението на огъня. И при него означението е GKF, характерният му цвят е червен. 

Съществуват плоски и огънати гипсокартонени елементи, поради което с тях могат да се реализират разнообразни и оригинални идеи за рационално използване на вътрешното пространство, включително изграждане на криволинейни повърхности.

Освен това, гипсът е формовъчен, което позволява изработване на елементи с различни размери и форми.

От голямо значение е и фактът, че системите за сухо строителство са приложими във всички сезони, а строителните отпадъци са сведени до минимум, в сравнение с конвенционалното строителство.

Всичко това заедно с перфектния краен резултат, като качество на изпълнение неминуемо прави сухото строителство привлекателно, както за инвеститорите, така и за проектантите и изпълнителите.Спектърът от конструкциите, обобщени под общото понятие сухо строителство е много широк.