ШПАКЛОВКИ

ШПАКЛОВКИ Варна, Гипсова шпакловка варна, Дограма Варна Войнов ЕООД, СТРОИТЕЛНИ и РЕМОНТнИдейности варна, СТРОИТЕЛНИ и РЕМОНТнИдейности варна ВОЙНОВ,ОБРЪЩАНЕ НА ДОГРАМА ВАРНА; ФАЯНС ВАРНА,

ВОЙНОВ“ ЕООДгр.Варнаима значителен опит в  полагането на основните видове шпакловки и мазилки за вътрешна и външна употреба.


Шпакловката е заключителното работно действие, предназначено за постигане на геометрично прави и гладки стени и тавани. Шпакловката се прави при температури над 7°С, като повърхностите, предназначени за шпакловане, трябва да са сухи, здрави, почистени от прах и замърсявания.

Гипсова шпакловка - това е най-широко разпространената шпакловка, която се използва за изглаждане на неравности по стени и тавани, като трайна основа за декоративни дейности: боядисване, лакиране и др.

Нанася се върху грапави и здрави основи, като не може да бъде нанасяна върху влажни и мокри помещения.

Преди нанасяне на тази шпакловка задължително се нанася грунд. Предпочита се заради своята пластичност, белота, лесно нанасяне и бързо изсъхване.

Мовелитова шпакловка – подходяща, както за сухи, така и за влажни помещения, тъй като притежава висока влагоустойчивост.

Шпакловка с теракол - този вид шпакловка се използва за подове, влажни помещения, екстериорни повърхности и др.

Сатен гипс - това е фина шпакловка, с която могат да се загладят наранени стени или да се освежи таван или при ново сухо строителство. Обикновено се нанася в много тънък слой.